Stoomcleanen/ Stoomreinigen

Stoomcleanen is een eenvoudige manier van gevelreiniging, geschikt voor lichte vervuiling als mos, algen en klimop. Water wordt verhit tot 145ºC en onder hoge druk (maximaal 300 bar) tegen de gevel gespoten. Voor de combinatie van druk en warmte laat lichte vervuiling los. Als de vervuiling niet vanzelf loskomt gebruiken wij een speciaal reinigingsmiddel. Vervolgens spoelen we het opgeloste vuil weg.

Geschikt voor welk type gevel?

Niet alle gevels kunnen door middel van stoomcleanen gereinigd worden. Het is belangrijk dat de gevel niet te extreem vuil is en de buitenmuur moet in goede conditie verkeren. Bestaat uw gevel uit oude materialen? Dan is stoomcleanen niet geschikt voor uw gevel. Met het stoomcleanen ontstaan er plotselinge temperatuurverschillen, waardoor deze materialen zullen barsten. Tot slot is het mogelijk dat de zouten in de gevel oplossen door het stoomreinigen, waardoor er een lelijke zoutuitbloei ontstaat.

Onze ervaren gevelspecialisten stemmen de waterdruk en -temperatuur haarfijn af op het type gevel en vervuiling. Dit voorkomt schade aan uw gevel en zorgt voor een optimaal, langdurig gereinigde gevel. Uw complete pand zal enorm opfrissen, de uitstraling, waarde en het woongenot neemt toe.

Om na het stoomreinigen langer van een schone buitenmuur te genieten laat u deze impregneren. Na het impregneren is de gevel waterafstotend aan de buitenkant, wat de kans op vervuiling verkleind.

Reacties zijn gesloten.